Inför Besöket

Planera er tid inför besöket. Att stressa hit är ingen bra start för hunden som kanske ändå blir lite uppstressad p.g.a. alla dofter och annat runt omkring besöket.

Hunden ska vara väl rastad inför besöket. En nödig hund har svårt att vara avslappnad och stilla.

Om din hund har känslig mage eller foderallergi, ta gärna med eget godis. (Annars finns det här som jag belönar med.)

Jag har svårt att ta emot er tidigare än den bokade tiden. Är ni tidiga, ta gärna en promenad runt området.

Jag utreder ytterst lite tovor, möjligen lite på svans och öron. Tovor klipper jag bort, mest för hundens skull och även för att det tar för lång tid att utreda vilket skulle innebära ett dyrare besök. Önskas en längre frisyr måste hunden vara helt tovfri. Kan ni dra en kam från huden genom pälsen utan att fastna, då är pälsen tovfri. Ju mer vårdad päls inför besöket ju större förutsättningar har jag att göra en fin frisyr.

Då jag jobbar ensam och inte har något extra rum eller box där jag kan sätta hundar som väntar, så tar jag emot hundar en och en och det är viktigt att hämta hunden på angiven tid. Jag skickar som regel ett meddelande när vi har 15 – 20 min kvar. Har ni längre restid säg gärna till.

Är det något jag behöver veta om din hund, har den något speciellt behov eller problem med viss hantering, berätta det för mig vid lämning. Eller om hunden nyligen har varit sjuk eller varit hos veterinär.